NWP: Meer impact in
het buitenland

IABR2014 – URBAN BY NATURE: stedenbouw en water slaan de handen ineen

28/04/2014

Save the date - 29 mei 2014 in Rotterdam 

Met een symposium getiteld ‘Urban Design in Times of Climate Change’ slaan de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam 2014 (IABR) en de internationale watersector de handen ineen om te komen tot een verdere integratie van deze disciplines. Het symposium is onderdeel van de officiële opening van de IABR en wordt opgebouwd uit twee inspirerende sessies. 

Sessie 1 draait om de ‘Rebuild by Design’ ontwerpcompetitie voor een klimaatbestendig New York, waarbij zowel ontwerpers, bestuurders en de community hun visie en aanpak toelichten. In sessie 2 volgt de ‘Dutch Approach’ met cases uit o.a. Jakarta, Istanbul en ons Deltaprogramma. Het symposium wordt geopend door Lt. Gen. Thomas Bostick (U.S. Army Corps of Engineers), Henk Ovink is de moderator.

Het symposium vindt plaats op donderdag 29 mei a.s. (hemelvaartsdag): na een ontvangst met koffie en ontbijt start het symposium om 10.00. Na afloop van het programma, om 12.30 volgt een lunch en kunt u de IABR exposities bezoeken. Een uitgewerkt programma is binnenkort beschikbaar.

Deelname aan het symposium is kosteloos en staat open voor relaties van de ministeries van IenM en BuZa, het NWP en IABR. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus maak uw interesse voor deelname zo snel mogelijk kenbaar bij Robert Melaard, r.melaard@nwp.nl of Roy Agterbos, r.agterbos@nwp.nl.