NWP: Meer impact in
het buitenland

Jongeren hebben 43 tips voor toekomst Deltaprogramma

26/09/2014

De workshop ‘De toekomst van het Deltaprogramma’ heeft 43 goede tips opgeleverd! Vijf toppers uit de watersector stonden in deze workshop paraat om met ruim 40 jonge professionals en studenten in gesprek te gaan over de toekomst van het Deltaprogramma. Bart Parmet, directeur staf Deltacommissaris, gaf de aftrap voor een dynamische discussie. Na een korte uiteenzetting van het Deltaprogramma en de vorige week bekrachtigde deltabeslissingen, gaf hij de aanwezigen de gelegenheid om vragen te stellen.

Daarna konden de aanwezigen in gesprek met vijf toppers uit verschillende hoeken van de sector over hun rol bij het Deltaprogramma. Naast Bart Parmet stonden ook Henk Ovink, topadviseur van de Hurricane Sandy Rebuilding Task Force, Henrike Branderhorst, hoofd afdeling Hoogwaterbeschermingsprogramma van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Petra van den Brand, senior adviseur bij Infram en Aleid Diepeveen, directeur business development bij NWP, klaar om alle vragen van de jonge professionals en studenten te beantwoorden en hen tegelijk uit te dagen om hun ideeën te laten horen. Aan de verschillende tafels ontstonden dynamische gesprekken die een aantal goede nieuwe ideeën die binnen het Deltaprogramma zouden passen. De aanwezige jonge professionals en studenten waren zeer enthousiast over de vragen die zij hebben kunnen stellen en de ins en outs die zij te weten zijn gekomen over het Deltaprogramma.

Trainees van het Nationaal Water Traineeship nemen nu het stokje over en nemen de tips mee in hun opdracht om burgerparticipatie binnen het Deltaprogramma verder vorm te geven. Zij zullen later dit jaar een vervolgbijeenkomst organiseren. Deze workshop is georganiseerd in het kader van het programma Human Capital Water.

Contactpersoon: Huiberdien Sweeris, h.sweeris@nwp.nl