NWP: Meer impact in
het buitenland

Link to Local: in gesprek over wateropgaven VS

16/08/2018
Wilt u meer weten over concrete wateropgaven in verschillende Amerikaanse regio’s? Meld u dan aan voor het event ‘Link to Local’ op vrijdag 28 september in Den Haag.
 
Tijdens dit event wordt u geïnformeerd over samenwerking rond wateropgaven in de VS en kunt u in gesprek met vertegenwoordigers van Consulaten-Generaal in New York, Miami, Chicago en San Francisco, de ambassade in Washington en de NBSO Texas over de lokale concrete kansen die zij zien voor de Nederlandse watersector.
 
Het event vindt plaats op vrijdag 28 september, van 08:30 tot 13:30, bij RVO in Den Haag. Voor vragen kunt u contact opnemen met Mark Niesten, m.niesten@nwp.nl en Renske Verhulst, r.verhulst@nwp.nl.
 
In het voorlopige programma van Link to Local vindt u meer informatie over de bijeenkomst. U kunt zich via dit formulier aanmelden
 
Cases
In twee rondes kunt u in gesprek over onderstaande cases:
  • Failing Drinking Water infrastructure in the US
  • Climate Adaptation under the Trump Administration: local action
  • Recovery after Hurricane Harvey and future planning of Houston
  • Urbanized South Florida
  • Coastal Louisiana
  • Resilient Urban Planning for LA 2028
  • Pending: Water Technology Case from Minnesota region
  • Pending: Water Technology Case from Chicago, Cincinnati, or Akron
  • Pending: Case from New York
 
Een korte beschrijving van deze cases vindt u op pagina 2 van het voorlopige programma. Na aanmelding ontvangt u voorafgaand aan het event, ter voorbereiding, meer gedetailleerde informatie over deze cases.
 
Marktscan VS
Meer informatie over de Amerikaanse watermarkt kunt u alvast lezen in de rapportage ‘US Water Market and Potential for Dutch Water Sector’.  
 
De bijeenkomst wordt georganiseerd door NWP in samenwerking met Water Alliance. De VS activiteiten worden uitgevoerd onder het Partners voor Water programma. Partners voor Water 2016-2021 is één van de uitvoeringsinstrumenten van de Internationale Water Ambitie (IWA) van de Rijksoverheid en wordt in opdracht van de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat, Buitenlandse Zaken en Economische Zaken en Klimaat uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en het Netherlands Water Partnership (NWP).