NWP: Meer impact in
het buitenland

NWP Nieuwsbrief 15 - 2014

17/04/2014

Deze e-mail nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd aan ca. 4000 leden van en geïnteresseerden in het Netherlands Water Partnership. De berichten in deze nieuwsbrief hebben betrekking op activiteiten binnen en buiten het NWP. Heeft u een bericht voor de NWP Nieuwsbrief? Stuur dit dan aan nieuwsbrief@nwp.nl.

NIEUWS
1. NWP bureau gesloten op Goede vrijdag
2. Theo Schmitz neemt afscheid
3. NWP zoekt praktische communicatieadviseur
4. Briefing World Bank Water Partnership Programma (WPP) op vrijdag 2 mei bij NWP
5. YEP Water zoekt kandidaten voor Vietnam, India en Malawi
6. Gezocht voor ‘Knappe Waterhoofden’: innovatieve waterideeën van jongeren
7. DRR-team missie naar Mexico resulteert in MoU
8. IFAT nieuws: Aanbieding voor NWP deelnemers & sessie over kansen in Oostenrijk
9. Benin deltaplanning en flood early warning-missie leidt tot handelsmissie Benin
10. Bijeenkomst ‘Geodata for agriculture and water programma (G4AW)’
11. Aankondiging IFC-NBI Seminar ‘Agribusiness en Water’ & matchmaking event
12. NWP Myanmar Platform bijeenkomst
13. China bijeenkomst met DRR-Team terugkoppeling

INGEZONDEN NIEUWS VAN DEELNEMERS
14. WASH Sustainability Forum, RAI - Amsterdam, 30 juni - 1 juli 2014
15. Save the date: WaterCampus Business Café
16. Sanitation Business Matchmaking Estafetta 2014
17. Handelsmissie naar Ghana en Nigeria: 16-20 juni 2014
18. Webinar over financiering - 24 april 2014
19. Handelsmissie (water)transportsector Colombia

OVERIG NIEUWS
20. Roundtable rondom duurzaam investeren in voedselzekerheid
21. WssTP SME Awards
22. Proposed WB project in Morocco 'Rural Water Supply Project'
23. Ethiopia meeting by MVO Nederland and NABC
24. Deelname Aquatech China 2014

 
NIEUWS

1. NWP bureau gesloten op Goede vrijdag
Bij deze de NWP Nieuwsbrief, een dagje eerder dan dat u van ons gewend bent. Morgen is het Goede Vrijdag en dan is het NWP bureau gesloten. We wensen u alvast een prettig paasweekend.

2. Theo Schmitz neemt afscheid
Vandaag neemt Theo Schmitz afscheid als directeur van Vewin. Renée Bergkamp (voorheen min. EZ) volgt hem op. Jarenlang was Schmitz het gezicht van de Vereniging van drinkwaterbedrijven in Nederland. Hij had ook warme belangstelling voor de inzet van drinkwaterexpertise in het buitenland. Dat was merkbaar in zijn rol als bestuurslid van het NWP, waarin hij met zijn kennis en positief kritische houding een zeer waardevolle bijdrage heeft geleverd. Ook in deze functie wordt hij opgevolgd door Renée Bergkamp.

Ter gelegenheid van het afscheid van Schmitz wordt een toepasselijke website gelanceerd waarin ontwikkelingssamenwerkingsprojecten van drinkwaterbedrijven staan. NWP bedankt Theo Schmitz voor zijn jarenlange inzet als bestuurslid en wenst hem veel geluk.

3. NWP zoekt praktische communicatieadviseur
Het NWP bureau zoekt een praktische communicatieadviseur die gespecialiseerd is in online media. Je houdt diverse websites bij, vervaardigt de goed gelezen wekelijkse nieuwsbrief, verzorgt samen met je collega’s de diverse twitterstreams, Linkedin groepen en Facebook. Je werk is praktisch maar ook inhoudelijk; je maakt zelf kant en klare teksten op basis van rapporten, documenten, interviews. Lees meer

4. Briefing World Bank Water Partnership Programma (WPP) op vrijdag 2 mei bij NWP
Op vrijdag 2 mei om 15.30 uur organiseert NWP in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor geïnteresseerden uit de Nederlandse watersector een briefing van het uitvoeringsteam van het World Bank Water Partnership Programma (WPP). Diego Rodriguez, de manager van het WPP en enkele collega’s zullen toelichten hoe de uitvoering van het WPP vordert. In hun presentatie zullen ze vooral ingaan op de grotere strategische studies op het gebied van remote sensing, disaster risk management en in specifieke geografische regio’s die het WPP initieert onder het zogenoemde programmatische window. Daarna is er uitgebreide gelegenheid voor vragen en antwoorden. De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Voor meer achtergrondinformatie, zie de website van het WPP of neem contact op met Koen Overkamp, k.overkamp@nwp.nl. Voor aanmeldingen graag een e-mail sturen naar Sandra Borst, s.borst@nwp.nl.

5. YEP Water zoekt kandidaten voor Vietnam, India en Malawi
Ben jij op zoek naar een internationale uitdaging in de watersector? Grijp dan nu je kans! Het Young Expert Programme Water (YEP Water) heeft op dit moment 3 vacatures voor de inzet van een Young Expert in het buitenland. In India kun je via Solidaridad aan de slag in het ‘On Farm Water Saving project’. Vitens Evides International zoekt een Young Expert voor het ‘Climate Change and Water Supply project’ in de Mekong Delta in Vietnam. Connect International biedt een vacature voor een Young Expert in Malawi waar je gaat meewerken aan een betere toegang tot veilig drinkwater en sanitatie. Maar je kunt ook solliciteren naar een plek in de kandidatenpool. Solliciteer in elk geval voor 1 mei! Meer informatie over de vacatures vind je op onze website www.yepwater.nl/vacatures.

Op 31 maart was de deadline voor organisaties voor het indienen van projectvoorstellen voor de inzet van een Young Expert. In totaal zijn 26 nieuwe posities ingediend voor inzet van 13 lokale Young Experts en 13 Nederlandse Young Experts. O.a. Aqua for All, Wetlands International, AMREF Flying Doctors, Practica Foundation, AquaQuest consultancy, Arcadis en Alterra (WUR) hebben projectvoorstellen ingediend. In 10 van deze voorstellen zijn voorkeurskandidaten opgenomen, vandaar dat er nu 3 vacatures zijn. Met de toevoeging van de 26 nieuwe posities zijn straks 64 Young Experts via YEP Water in het buitenland aan de slag!

YEP Water, een initiatief van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Netherlands Water Partnership (NWP), heeft als doel het internationale netwerk van de watersector te verjongen en te versterken. Via YEP Water worden jonge enthousiaste goed opgeleide professionals in de watersector in het buitenland ingezet. Lees meer op onze website www.yepwater.nl of neem contact op met Marjon Reiziger, m.reiziger@nwp.nl of via 06-4608 1292.

6. Gezocht voor ‘Knappe Waterhoofden’: innovatieve waterideeën van jongeren
Op 6 juni vindt de finale plaats van Knappe Waterhoofden, een wedstrijd onder jongeren van 15-18 jaar om het beste idee op het gebied van water. De winnaar van Knappe Waterhoofden mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de Stockholm Junior Water Prize, die vanaf 31 augustus wordt gehouden tijdens de World Water Week. Een unieke kans voor jongeren om kennis te maken met de watersector!

Heeft u onlangs leerlingen begeleid bij een profielwerkstuk of een andere wateropdracht? Laat dit ons dan weten via info@knappewaterhoofden.nl; wellicht kunnen de leerlingen nog meedoen met Knappe Waterhoofden 2014. Knappe Waterhoofden wordt gezamenlijk uitgevoerd door NWP en Wetsus met financiële steun van Partners voor Water. Meer informatie over de wedstrijd en deelname vindt u op www.knappewaterhoofden.nl, maar u kunt ook contact opnemen met Jos van Dalfsen, jos.vandalfsen@wetsus.nl of via tel. 058-2843000.

7. DRR-team missie naar Mexico resulteert in MoU
Minister Ploumen tekende afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst met Mexico op het gebied van watermanagement. Enkele weken eerder was een DRR-team naar Mexico afgereisd om de uitdagingen in kaart te brengen en de fundamenten voor samenwerking te leggen. Het rapport van het team staat op www.drrteam.nl

8. IFAT nieuws: Aanbieding voor NWP deelnemers & sessie over kansen in Oostenrijk

Aanbieding voor NWP deelnemers
Het NWP biedt haar deelnemers een dag pas voor de IFAT beurs aan. Hiermee is toegang tot de beurs gratis. Per bedrijf zijn twee dag passen beschikbaar. Wilt u van dit aanbod gebruik maken, geef dit dan voor 25 april a.s. door aan Sandra Borst, e-mail: s.borst@nwp.nl.

Kansen in Oostenrijk
In het kader van de IFAT beurs in München ligt dit jaar een speciale focus op de mogelijkheden voor de Nederlandse waterindustrie in Oostenrijk. Er bestaat de mogelijkheid om aan een of meerdere informatiesessies deel te nemen, op 6 mei. De volgende vragen passeren o.a. de revue: Welke kansen biedt Oostenrijk voor mij? Zijn er bepaalde subsidieregelingen waarvan ik gebruik kan maken? Welke Oostenrijkse regelgevingen zijn voor mijn deelmarkt van belang? Aan welke tenderprojecten zou ik kunnen participeren? De volledige informatie is hier te vinden. Verder kunt u ook een individueel adviesgesprek met een expert van de Austrian Business Agency aanvragen. Voor informatie kunt u terecht bij Carmen Quinders, quinders@pspsconsultants.nl

Benieuwd naar Israëlische bedrijven?
Israël is aanwezig met een nationaal paviljoen op de IFAT: voor matchmaking kansen en meer informatie over deze bedrijven kan contact opgenomen worden met Anne-Li Steutel, Anne-li.Steutel@israeltrade.gov.il. De bedrijven uit Israël staan in hal A4, stand 308.

De IFAT in München vindt plaats van 5 t/m 9 mei 2014 en wordt algemeen beschouwd als de belangrijkste beurs ter wereld op het gebied van water- en milieutechnologie. De Nederlandse water sector is ruim vertegenwoordigd op de IFAT, oa met een Netherlands Water Pavilion, waar de volgende partijen zich presenteren: Bosman Water Management, Hubert Stavoren, Royal HaskoningDHV, Membrane SE, Econvert, ISS Tanks, Aquaver, Berghof, ESEP, Berson UV, Van Remmen, Microlan, Aquatech Global Events, Water Alliance, VLM en AquaNL. Bezoek het Netherlands Water Pavilion in hal A3, stand 305/404.

9. Benin deltaplanning en flood early warning-missie leidt tot handelsmissie Benin
Vanwege de succesvolle missie vorige week van deltaplanning- en overstromingsbeheerdeskundigen uit Benin zal er einde zomer 2014 een handelsmissie worden georganiseerd voor geïnteresseerde Nederlandse bedrijven/organisaties die samen willen werken met Beninese partijen op het gebied van deltaplanning, afvalwaterzuivering en afvalverwerking. Geïnteresseerden en partijen met andere (thematische) belangen kunnen zich melden bij NWP waarna een informatiebijeenkomst zal worden georganiseerd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joop de Schutter, kernadviseur Benin, j.deschutter@nwp.nl of Machteld Galema, m.galema@nwp.nl.

10. Bijeenkomst ‘Geodata for agriculture and water programma (G4AW)’
Op dinsdag 22 april 2014, organiseert het NWP-CIWK in samenwerking met het Netherlands Space Office een informatiebijeenkomst voor de G4AW faciliteit. Tijdens de bijeenkomst wordt informatie over en ervaringen met de G4AW 1e ronde gedeeld, maar ook de ontwikkelingen en het pad naar de 2e ronde worden besproken. Er wordt gesproken over de matchmaking en missies naar 14 doellanden van G4AW die de komende maanden plaatsvinden. Ook uw eventueel geplande voorstel voor de 2e ronde kunt u deze middag verder ontwikkelen met lokale partners en Nederlandse partners.

Datum: dinsdag 22 april 2014, 13.00 – 14.30 uur
Locatie: NWP Den Haag, Bezuidenhoutseweg 2 (Zaal begane grond), inloop 12.30 uur met broodjes, start 13.00 uur, einde 14.30 uur.

Zie voor meer informatie het programma. U kunt zich aanmelden bij Hans van Leeuwen, h.vanleeuwen@nwp.nl.

11. Aankondiging IFC-NBI Seminar ‘Agribusiness en Water’ & matchmaking event
In de afgelopen maanden heeft NWP contact gelegd met NBI International (Nation Branding & Investment) in Eindhoven. Bij deze vestigen wij graag uw aandacht op hun Internationale Matchmaking Event en vooral het IFC- NBI seminar 'Agribusiness en Water'.

Internationaal Matchmaking Event, 6 - 8 mei
NBI Expo brengt beslissingsbevoegden, ondernemers en investeerders samen die op zoek zijn naar nieuwe handels- en investeringsmogelijkheden op elk niveau en elk deel van de wereld. De derde editie van Nation Branding & Investment Expo brengt wederom vraag en aanbod bij elkaar en vindt plaats van 6 tot en met 8 mei 2014 in Beursgebouw Eindhoven.

Waarom NBI Expo?
1. Kennis maken met een internationaal netwerk van meer dan 60 landen.
2. Matchmaking tussen internationale bedrijven om samenwerking, coproductie en/of cofinanciering te creëren.
3. Opzoek naar internationale investeringskansen en PPS projecten
4. Contact leggen met de overheidsinstellingen van alle deelnemende landen
5. Het verkennen van handelsmogelijkheden wereldwijd
Zie voor meer informatie www.nbiexpo.com.

NBI seminar 'Agribusiness en Water', 6 mei
Op dinsdag 6 mei staat het NBI expo volledig in het teken van ‘Agribusiness en Water’ waarbij IFC en World Bank een compleet zakenmodel presenteren en ingaan op zaken als: financiële handelsproducten, landbouwproductie, voedselveiligheid en opkomende markten. IFC en World Bank ontwikkelen continu nieuwe financiële producten die bedrijven in staat stellen om risico’s te beheren en hun toegang te verbreden tot buitenlandse en binnenlandse kapitaalmarkten. Als lid van de World Bank Group richt IFC zich ook op de vermindering van armoede en het creëren van kansen. Klik hier voor het programma.

Voor meer informatie: l.janssen@nwp.nl

12. NWP Myanmar Platform bijeenkomst
Op dinsdag 22 april a.s., van 15.00 tot 17.00 uur, organiseert het NWP in samenwerking met het Ministerie van I&M en RVO een eerste brede sectorbijeenkomst over Myanmar. De bijeenkomst is bedoeld voor partijen uit de watersector en aanpalende sectoren die geïnteresseerd zijn in Myanmar als toekomstige markt. Op dit moment is er vooral veel behoefte aan beleidsmatige, bestuurlijke- en wetenschappelijke (IWRM) kennis over water, capaciteitsopbouw en investeringen om de infrastructuur van het land op peil te brengen.

De samenwerking met Nederland focust op de Delta aanpak, met daarbinnen het brede spectrum van watersector expertise zowel binnen de delta- als de watertechnologie èn samenwerking met andere relevante sectoren (landbouw, energie, climate services). Deze eerste NWP Myanmar Platform bijeenkomst is vooral gericht op het delen van de bevindingen van de kopgroep en het peilen van de ambities van de sector met als doel om tot een effectieve aanpak en planning te komen voor gezamenlijke activiteiten in Myanmar.

Programma
1.    Welkom
2.    Samenwerking Nederlandse overheid met Myanmar- de Nederlandse Delta aanpak - (Willem Mak - Ministerie I&M)
3.    De rol van Deltares -  IWRM data collection and modelling for Myanmar. - (Tjitte Nauta – Deltares)
4.    Vulnerability and resilience assessment for the Ayeyarwady delta. – (Wim van Driel – Delta Alliance)
5.    Stand van zaken en bevindingen van het consortium  - (Paul van Meel  - RHDHV, namens het consortium)
6.    Financieringsinstrumentarium: Dutch Good Growth Fund – (René  Beerepoot – RVO)
7.    Overzicht activiteiten 2014
8.    Rol van het NWP Myanmar Platform - (Lies Janssen – NWP)
9.    Sluiting, 17.00 – 18.00 uur netwerkgelegenheid

Locatie: Hampshire hotel – Babylon, Bezuidenhoutseweg 53, 2594 AC Den Haag (naast Centraal Station, schuin tegenover NWP).
Parkeergelegenheid: Q-Park – onder Babylon (prijzig) of verderop op Bezuidenhoutseweg (voorbij kruising), na 14.00 uur gratis.

Meldt u nu aan via de website van NWP. Voor meer informatie: Lies Janssen, l.janssen@nwp.nl.

13. China bijeenkomst met DRR-Team terugkoppeling
Op dinsdag 22 april van 10.00u tot 12.00u wordt bij NWP een China bijeenkomst georganiseerd. In deze bijeenkomst zal gereflecteerd worden op de bevindingen van een eerste verkennende missie van het DRR-Team. Graag willen we met u in gesprek om te bepalen of en hoe er eventueel opvolging gegeven kan worden aan deze eerste verkenning van het DRR-Team. Voor meer informatie over het DRR-Team en deze missie zie www.drrteam.nl.
 
Naast de terugkoppeling van het DRR-Team zal er ook gesproken worden over andere lopende activiteiten in China waaronder de bilaterale samenwerking tussen Rijkswaterstaat en China op het gebied van “Early Warning  and Prediction for Operational Water Quality Management of the Hanjiang River and Danjiankou reservoir”.
 
De voorlopige agenda is als volgt:
10.00u: Opening (NWP)
10.05u: Update over de bilaterale samenwerking met China. Beschrijving van (mogelijke) projecten en potentiële kansen voor de NL watersector. (Gerard de Vries, RWS)
10.45u: Toelichting op de samenwerkingsactiviteiten met China die in Europees kader plaatsvinden waaronder het China Europe Water Platform. (Gerard de Vries, RWS)
11.00u: Terugkoppeling DRR-Team door de missieleider Luitzen Bijlsma en discussie over mogelijke vervolgstappen.
12.00u: Afsluiting
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Koen Overkamp, k.overkamp@nwp.nl. Als u zich nog niet heeft aangemeld, graag even een bericht sturen naar het volgende e-mailadres: info@drrteam.nl

INGEZONDEN NIEUWS VAN DEELNEMERS

14. WASH Sustainability Forum, RAI - Amsterdam, 30 juni - 1 juli 2014
Op 30 juni en 1 juli vindt in Amsterdam (RAI) het vijfde WASH Sustainability Forum plaats. Op initiatief van IRC's Triple-S project werd het Forum voor het eerst gehouden in 2010 in Washington D.C. met zo'n 80 deelnemers van Amerikaanse WASH organisaties - van USAID tot Ngo’s, kennisinstellingen en charities. Sindsdien is het Forum in handen van de Global Water Challenge (GWC) en zijn WSP en UNICEF toegetreden als mede organisatoren. Het vijfde Forum steekt de Oceaan over naar Amsterdam. De twee dagen zijn geheel gewijd aan praktische instrumenten voor het verbeteren van duurzaamheid in de WASH sector.

Voor inschrijving bezoek de volgende website: http://sustainablewash.org/2014-wash-sustainability-forum. Voor vragen, neem contact op met Ton Schouten (schouten@ircwash.org) of Petra Brussee (brussee@ircwash.org) van het IRC. Graag tot 30 juni in Amsterdam.

15. Save the date: WaterCampus Business Café
Op woensdag 18 juni, van 13.00 - 18.00 uur, staat het Watercampus Business Café in het teken van zaken doen op het Noord Amerikaanse continent. De Water Alliance draagt zorg voor een sterk inhoudelijk programma met onder andere sprekers over Canada en uit de USA. Zoals gebruikelijk volgt aansluitend een informele netwerkborrel, waaraan we ditmaal een spetterend verrassingselement toevoegen.

Binnenkort vindt u op de Water Alliance website meer informatie. Aanmelden kan al via een mail naar: events@wateralliance.nl. We ontmoeten u graag in het Watercampus Business Café!

16. Sanitation Business Matchmaking Estafetta 2014
Na een oproep van Aqua for All tijdens de Dr. Sarphati Sanitation Award uitreiking op 6 november 2013 gaan BMGF, Euromoney, WSP en de World Toilet Organisation zich samen met Aqua for All, IRC, Simavi en WASTE inzetten om in 2014 één gezamenlijk doel te bereiken: opschaling van de toegang tot sanitatie door het bij elkaar brengen van financiers en innovatieve ondernemers. Dit initiatief heeft de naam ‘Sanitation Business Matchmaking Estafetta 2014’  gekregen, en tijdens een vijftal opeenvolgende events op diverse plaatsen in de wereld zal ‘het stokje’ doorgegeven worden.

Tijdens de recente HLM Sanitation and Water for All in Washington is al aandacht gevraagd én gekregen voor sanitation business development als middel om de toegang tot sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden te versnellen. Kijk voor de aankomende events op de website van Aqua for All.
Neem voor meer informatie contact op met h.foppen@aquaforall.nl.

17. Handelsmissie naar Ghana en Nigeria: 16-20 juni 2014
Van maandag 16 juni tot en met vrijdag 20 juni vindt er met Minister Ploumen een handelsmissie plaats naar Ghana en Nigeria. De focussectoren zijn maritieme logistiek, agrofood en tuinbouw en Lifesciences & health. Hier vindt u meer informatie: http://www.rvo.nl/actueel/evenementen/economische-missie-nigeria-en-ghana-met-minister-lilianne-ploumen

18. Webinar over financiering - 24 april 2014
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert een webinar over financiering op 24 april 2014 van 20.30 tot 21.30 uur. Collega ondernemers vertellen hoe zij hun financieringen rond hebben gekregen. U kunt hier ook vragen stellen over geschikte financierings/funding mixes voor waterprojecten. Hier vindt u meer informatie: http://www.rvo.nl/actueel/evenementen/webinar-hoe-kom-ik-aan-financiering

19. Handelsmissie (water)transportsector Colombia
Bent u actief in de (water)transportsector en heeft u wel de ambitie, maar nog niet veel ervaring met internationaal ondernemen in Colombia? Neem dan deel aan deze missie die zich onder andere richt op ondersteuning van het Nederlandse MKB. De missie vindt plaats van 19 t/m 21 mei 2014.

Programma
Belangrijk onderdeel is deelname aan het tweedaagse seminar 'Synchromodal transport in Colombia - increasing international competitiveness & accelerating economic growth'. Dit seminar is in oktober 2013 door minister Schultz van Haegen aangeboden aan de Colombiaanse minister van Transport Alvarez, tijdens haar bezoek aan Nederland.
De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:
•    binnenvaart, havenontwikkeling (zee en rivier);
•    ontwikkeling van optimale logistieke ketens (inclusief weg, rail, water);
Ook inbegrepen in het programma is individuele matchmaking met potentiële Colombiaanse handelspartners in de watertransportsector.

Deelname aan deze handelsmissie kost € 450,- (exclusief btw). De reis- en verblijfkosten en andere individuele kosten zijn voor eigen rekening.  Zie voor meer informatie de website van RVO.nl. U kunt zich daar ook aanmelden, deadline 5 mei 2014.

OVERIG NIEUWS

20. Roundtable rondom duurzaam investeren in voedselzekerheid
NCDO en de Bedrijvenportal Ondernemen in Ontwikkelingslanden organiseren een roundtable event rondom duurzaam investeren in voedselzekerheid op 22 mei 2014 van 15.00 tot 19.00 uur (inclusief half uur inloop vooraf en netwerkborrel achteraf) bij FMO, Anna van Saksenlaan 71 in Den Haag. Voor meer informatie kunt u terecht bij Fieke Maas-Geesteranus van Partos (fmg@partos.nl) en Suzanne Uittenbogaard van NCDO (SUittenbogaard@ncdo.nl).

21. WssTP SME Awards
As a special feature of WssTP 10th anniversary, WssTP organises its Water Innovation SME Awards and invites all the European SMEs to submit their innovative breakthrough solutions or technologies on water resource management with high market potential.
WssTP innovation and Technology Board will give the prize to 10 SMEs whose innovations will be identified as the best practices with high market potential in their field of application. All submissions will be evaluated on the basis of their innovation, market potential and exploitation strategy.
 
The SME Awards winners will get:
•    2 years free WssTP membership
•    Advertisement through WssTP website & social media
•    A special trophy
For more information www.waterinnovationeurope.eu/awards/wsstp-sme-awards

22. Proposed WB project in Morocco 'Rural Water Supply Project'
We hereby notify you about a proposed World Bank Group project in Morocco. The project, ‘Rural Water Supply Project’, involves a total of $223 million, of which roughly $158 million is a loan from the IBRD. The project is set to be processed by the Board of Directors on an ‘absence-of-objection’ basis.
 
The objective of this project is ‘to provide access to safe and reliable drinking water supply for rural communities in targeted underserved areas in the Project area’. The project area is defined as regions of Chaouia-Ouardigha; Doukkala-Abda; Fès-Boulemane; Gharb-Chrarda-Beni Hssen; Grand Casablanca; Marrakech-Tensift-Al Haouz; Meknès-Tafilalet; Oriental; Rabat-Salé-Zemmour-Zaër; Souss-Massa-Drâa; Tadla-Azilal; Tanger-Tétouan; Taza-Al Hoceima-Taounate and the provinces of Tan-Tan, Tata and Guelmim of the Kingdom of Morocco. The development outcomes are to be achieved through three components: 1) Extension of access to water supply through standpipes in selected provinces within the Project area, 2) Supporting the shift towards water service delivery through house connections in the Project area, and 3) Implementation Support and Capacity Building.
 
More information on this specific project can be found on the website of the World Bank.
 
Contact: k.overkamp@nwp.nl

23. Ethiopia meeting by MVO Nederland and NABC
On request of the de Ethiopian Embassy in Brussels, MVO Nederland and NABC are going to facilitate a gathering for Dutch SMEs who are active or interested in Ethiopia on Tuesday April 29. The Ambassador will be present to share information about the opportunities in and the potential of Ethiopia. A delegation of representatives of the Ethiopian Investment Agency will accompany the Ambassador.

This will be an informal gathering where the Dutch private sector is able to explore its business opportunities on the Ethiopian market or to gain knowledge about Ethiopia as a potential investment partner. When you are interested in joining this session, please register as soon as possible due to limited available places.

24. Deelname Aquatech China 2014
Het Chinese Business Support office biedt u de mogelijkheid om deel te nemen aan de Aquatech China, 25-27 juni 2014, Shanghai. Zij zullen in samenwerking met Aquatech Global Events een Dutch pavilion organiseren.
Voor meer informatie, klik hier.

Contactpersoon: Marcel Sipkes, +31-6-51401789, marcelsipkes@chinabusiness-support.nl

(c) 2014 NWP