NWP: Meer impact in
het buitenland

NWP deelnemersbijeenkomst: Resilient cities & the circular economy

02/06/2016

De jaarlijkse NWP deelnemersbijeenkomst komt er weer aan. Op vrijdagmiddag 24 juni zijn medewerkers van NWP deelnemers van harte welkom bij de bijeenkomst 'Resilient cities & the circular economy: kansen en best practices'. 

Heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar wilt u wel graag komen en werkt u bij een van onze deelnemers? Stuur dan een e-mail naar info@nwp.nl. U ontvangt dan een uitnodiging met aanmeldlink van ons.

Inhoud
Resilient cities and the circular economy; het zijn de ‘buzz-words’ op de internationale agenda’s en evenementen. Denk bijvoorbeeld aan de EU, onze eigen overheid, internationale financiële instellingen en foundations en grote bedrijven zoals Unilever. Maar wat betekenen deze buzz words voor de NWP deelnemers? Hoe vertalen we deze onderwerpen naar onze eigen praktijk? Hoe kunnen we aansluiten op internationale agenda’s en welke kansen biedt dat? 
 
Op de NWP deelnemersbijeenkomst gaan we hier met u en met een aantal ervaringsdeskundigen over in gesprek. Laat u inspireren door best practices en valkuilen in Europa, plus te verwachten trends en ontwikkelingen. Leer de financiële agenda en mogelijkheden achter circular economy and resilient cities kennen, laat u informeren over (inter)nationale ontwikkelingen, deel uw ervaringen met deze onderwerpen en laat weten wat NWP voor u kan betekenen. 
 
Natuurlijk is er ook ruim gelegenheid om te netwerken. Bovendien praten we u graag bij over de diensten en activiteiten van het NWP bureau.  

Programma

13.00 uur: Inloop 
14.00 uur: 

 • Opening door dagvoorzitter Kirsten van den Hul
 • Welkomstwoord van Sybe Schaap
 • Hoe werkt het netwerk voor u? Q&A met Lennart Silvis en deelnemers, waaronder David van Raalten van Arcadis en Jan Willem Roël van Flexbase

14.20-16.00 uur: 
Deel 1: Circular Economy
We gaan met elkaar en een panel van deskundigen in gesprek over circulaire economie. Wat betekent het begrip Circular Economy voor NWP deelnemers? En hoe vertalen we dat naar onze eigen praktijk en naar (internationale) kansen? 

De deelnemers aan het panel zijn:

 • Menno M. Holterman - CEO Nijhuis Industries
 • Jacqueline Barendse - Managing Director, WASTE
 • René Noppeney - Global Director Water Products and Innovation, Royal HaskoningDHV

Deel 2: Resilient Cities 
Wat kunnen we als NWP deelnemers met het thema resilient cities? Hoe kunnen we aansluiten bij internationale ontwikkelingen en hoe vertalen we dat naar kansen? De zaal gaat met een panel in gesprek over deze en andere vragen. 

Het panel bestaat uit:

 • Arnoud Molenaar - Chief Resilience Officer, gemeente Rotterdam
 • Gijs van den Boomen - directeur KuiperCompagnons
 • Christiaan Wallet - Programmamanager Adaptation Futures 2016, Ministerie van Infrastructuur & Milieu
 • Jana Steenbergen-Kajabová - Principal Consultant Hydraulic and Coastal Engineering, Sweco
 • Gerrit Hiemstra, Weather Impact

16.00 uur: Netwerkborrel