NWP: Meer impact in
het buitenland

Pools – Nederlandse partnership voor stad Poznan

01/12/2017

De afgelopen week is er een samenwerking opgestart tussen Polen en Nederland om de stad Poznan water- en klimaatbestendig te maken. De Nederlandse watersector, vertegenwoordigd door o.a. de Provincie Zuid Holland, KuiperCompagnons, QStone, IQube, Hofman Bouwgroep, heeft samen met lokale investeerders en de regio van Poznan gewerkt aan de uitwerking van pilotprojecten bij de rivier Warta. Deze activiteiten komen voort uit Memorandum of Understanding tussen Poznan en NWP, die is ondertekend op de Amsterdam International Water Week.  

In 2011 is een Pools – Nederlands partnerschap NaRzeczWarty gevormd om de ontwikkelingsstrategie voor de Rivier Warta in Poznan op te stellen. In de jaren 2014 -2017 heeft de gemeente de benodigde juridische acties genomen zoals bestemmingsplannen actualiseren en/of opstellen, eigendommen te verifiëren en actualiseren etc. Momenteel werken diverse partners aan de meest passende  ontwikkelingsorganisatie en instrumenten. De Nederlandse watersector is hier samen met de lokale partners bij betrokken. Diverse steden staan voor dezelfde uitdaging als Poznan. Het kan daarom een voorbeeld zijn voor andere steden.  

Deze activiteiten van NWP zijn onderdeel van het programma Partners voor Water 

Wilt u meer informatie over deze activiteiten en of het landenplatform Polen? Neem dan gerust contact op met Edyta Wisniewska e.wisniewska@nwp.nl.