NWP: Meer impact in
het buitenland

Programme d’Eau’ als basis voor het bilterale waterprogramma Benin

13/01/2017

Afgelopen najaar hebben de Nederlandse ambassade en de overheid in Benin een handtekening gezet onder het akkoord voor de financiering van het nieuwe bilaterale programma voor de water en sanitatie sector genaamd OMIDELTA. Witteveen en Bos heeft daarop het rapport ´Programme d'Eau' geschreven. Het bilaterale programma heeft als eerste doel een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de watersector in Benin. Het rapport verduidelijkt waar mogelijkheden voor Nederlandse watersector zitten. Het rapport is te downloaden via deze link

Het programma OMIDELTA heeft een omvang van 56 miljoen Euro voor de periode van 2017 – 2021 en zet in op de thema’s: verbetering van de drinkwater voorziening in rurale en stedelijke gebieden, geïntegreerd water beheer en in de Ouémé Delta en de kustzone van Benin en verbetering van urbane sanitatie voorzieningen en promotie van hygiëne in rurale gebieden. Lees meer over Omnidelta.

De eerste call for project proposals voor het fonds voor de private sector en maatschappelijke organisaties wordt verwacht medio 2017. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in Benin kunt u zich aanmelden voor het Benin platform via Maaike Feltmann (m.feltmann@nwp.nl).