NWP: Meer impact in
het buitenland

Sectormeeting Chili over terugkoppeling DRR-team missie en GIRAGUA

09/03/2018
Op woensdag 18 april 2018 vindt er een sectormeeting Chili plaats. Tijdens deze meeting wordt een algemeen beeld gegeven worden over de plannen en activiteiten voor Chili in 2018 in het kader van het Partners voor Water Programma. Er wordt specifiek ingegaan op de resultaten van de DRR- team missie (januari 2018) en het project GIRAGUA.
 
Het doel van deze meeting is om gezamenlijk met de sector de kansrijke leads uit deze twee trajecten te verkennen. Ook willen we kijken hoe de potentiële kansen verder in concrete transactiegerichte (pilot)projecten omgezet kunnen worden. Tot slot willen we wijzen op WaterCongress dat van 9-11 mei zal plaatsvinden in Santiago. U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst op 18 april via deze link.  
 
 
Over DRR-missie
Naar aanleiding van de flash-floods in de Atacama regio in de afgelopen 3 jaar, heeft in januari 2018 een DRR-missie op verzoek van Chileense Centraal overheid plaatsgevonden onder de leiding van Deltatres. De inzet van het team was gefocust op de toepassing van flood early warning systems, het verminderen van overstromingen gevolgen, rekening houdend met klimaatverandering uitdagingen en effectieve water governance.
 
Over GIRAGUA
Op 1 juni 2017 is het Partners voor Water project “GIRAGUA – integrated management and efficient use of water resources in the Coquimbo region” van start gegaan. Het project beoogt  het maken van een ontwerp voor een integrated river basin management model voor de Elqui Rivier. Het project is door Deltares, Arcadis, Leaf en Delft-IHE ontwikkeld. Daarnaast zijn in dit stroomgebied belangrijke relaties opgebouwd met de productieve sectoren die kansen bieden voor water & agro (metname omgaan met droogte en waterverdeling via dichten van kanalen en automatiseren van sluizen), water & mijnbouw (waterbeschikbaarheid en beheer van tailings) en sanitaire voorzieningen (via het drink-en afvalwater verwerkingsbedrijf Aguas de Valle of de door de overheid beheerde systemen in rurale gebieden die vanaf volgend jaar afhankelijk zullen worden voor hun eigenafvalwaterverwerking).
 
De sectormeeting vindt plaats bij RVO in Den Haag van 15.00 tot 17.00 uur. U kunt zich aanmelden via deze link. Nadere informatie over locatie en de agenda volgt binnenkort.
Voor meer informatie en aanmelden graag contact opnemen met Edilberto Baquero, e.baquero@nwp.nl