NWP: Meer impact in
het buitenland

Talrijke kansen voor Nederlandse bedrijven in Verenigde Arabische Emiraten

16/06/2017

Neem deel aan het Holland Paviljoen op de Water, Energy, Technology and Environment Exhibition (WETEX) in Dubai, op 23-25 oktober 2017.

Sinds de ontdekking van olie in de Verenigde Arabische Emiraten meer dan 65 jaar geleden, is het land getransformeerd tot een moderne staat met een hoge levensstandaard. De VAE verbruiken door de ligging, maar ook door de levensstijl, veel energie en water: 83% meer dan het gemiddelde verbruik wereldwijd. De Emiraten hebben zichzelf als doel gesteld om in 2021 24% van het energieverbruik uit low carbon bronnen te verkrijgen (in 2014 was dit slechts 0.2%). De Dubai Electricity and Water Authority (DEWA) investeert de komende jaren 27 miljard dollar in cleantech oplossingen (voor water, energie en milieu). Daarnaast vindt in 2020 de World Expo plaats in Dubai. De voorbereidingen hiervoor bieden mogelijkheden voor de water-, energie- en milieutechnologiesector.

Gezien de ambitie van de VAE en de daarbij horende mogelijkheden voor de Nederlandse sector werken Cleantech Holland, FME, NWP, Water Alliance, Envaqua en de TopSector Energie voor het tweede jaar op rij samen om zich in Dubai te presenteren. Wij willen Nederland op de WETEX promoten als land van kennis en kunde op het gebied van watermanagement, duurzame energie en milieutechnologie, door de realisatie van een landenpaviljoen waar Nederlandse bedrijven en organisaties aan kunnen deelnemen. De gehele Nederlandse cleantech sector staat centraal.

In het Holland Paviljoen is ruimte voor individuele bedrijfspresentaties. Deelnemers kunnen tevens gebruikmaken van een ruime collectieve Holland Lounge waar bezoekers en gasten kunnen worden ontvangen. Daarnaast ondersteunen wij in samenwerking met DEWA en de Dubai Chamber of Commerce and Industry verschillende B2B activiteiten zoals matchmaking en bedrijfspresentaties.

Voordelen

Voor de deelnemers in het Holland paviljoen worden veel organisatorische zaken uit handen genomen in vergelijking met het op eigen kracht aan een vakbeurs deelnemen. Verder heeft een collectieve stand een grote aantrekkingskracht op bezoekers, zijn de kosten lager en wordt het paviljoen bezocht door pers- en VIP-groepen. Daarnaast werken we samen met DEWA en de Dubai Chamber of Commmerce and Industry om verschillende B2B meetings te promoten en ondersteunen. DEWA heeft aangeboden om deelnemers te helpen bij maken van afspraken met autoriteiten in Dubai.

Bezoekersprofiel

DEWA organiseert al sinds 1999 de Water, Energy, Technology and Environment Exhibition (WETEX) in Dubai. Op dit zeer internationale event presenteren meer dan 20 landen hun kennis en kunde middels een “country pavilion”.

Meer dan 25.000 deelnemers, waaronder wereldleiders, internationale beleidsmakers, management uit de industrie, investeerders, deskundigen, academici en journalisten, bezoeken jaarlijks de WETEX. Eenieder is op zijn of haar manier op zoek naar praktische en duurzame oplossingen voor de hedendaagse duurzaamheidsvraagstukken en uitdagingen op het gebied van klimaatverandering.

Extra informatie

Aanmelden

Is uw belangstelling gewekt en wilt u deelnemen aan het Holland paviljoen op de WETEX 2017? Dan verzoeken wij u bijgaand deelnameformulier zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 28 juli 2017 terug te sturen. Aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. Deze activiteit zal doorgaan als minimaal 10 partijen zich hebben aangemeld. Dit zal kort na afloop van de deadline worden gedeeld met de ingeschreven deelnemers. Klik hier voor meer informatie over de kosten van deelname.

Deelnemersbijeenkomst

Er zal voorafgaand aan de beurs een deelnemersvergadering worden georganiseerd bij FME in Zoetermeer om praktische zaken met elkaar te bespreken. Tijdens deze bijeenkomst zal een vertegenwoordiger van DEWA aanwezig zijn. Pas na de deelnemersbijeenkomst ontvangt u een factuur voor deelname.

Vragen / Opmerking

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met:
Rogier Blokdijk (T: 079-3531295 of E: rogier.blokdijk@fme.nl)
Noeska de Nobel (T: 070 3043726 of E: n.denobel@nwp.nl)