NWP: Meer impact in
het buitenland

Water Forum 2014 Belgrado

21/11/2014

Op 16 december a.s. organiseert de Nederlandse ambassade in Belgrado Water Forum 2014. Water Forum 2014 beoogt de Servische behoeften op het gebied van overstromingsbescherming, drinkwaterkwaliteit en afvalwaterzuivering te matchen met Nederlandse expertise. Het evenement in Belgrado biedt u (kosteloos) de gelegenheid om uw waterexpertise te tonen aan Servië. Daarnaast zullen de lunch en de receptie aan het einde van de dag een uitstekende gelegenheid bieden te netwerken met de genodigde Servische bedrijven, nutsbedrijven en lokale overheden.

Het Water Forum wordt geopend door de minister van Landbouw en Milieu Bogosavljević-Bošković. In de plenaire ochtendsessie zal Mathijs van Ledden (RHDHV), die Servië geassisteerd heeft in de eerste weken na de overstromingen van mei 2014 als onderdeel van het UNDAC-noodhulpteam, een inleiding verzorgen. Daarnaast zal Herman Havekes (Unie van Waterschappen) het recente OESO-rapport 'Water Governance in the Netherlands: Fit for the Future?' nader toelichten. Ten slotte zal Nathalie Asselman (Deltares) het deltaprogramma en de implementatie van floods directive in Servië toelichten. De Servische behoeften in de watersector zullen door diverse Servische sprekers worden besproken. Vertegenwoordigers van internationale financiële instellingen zullen ruim aandacht besteden aan mogelijkheden om projecten in deze sector te financieren. Tijdens de business panel sessies in de middag zullen tussen de 10 en 15 Nederlandse bedrijven zich presenteren.

Water Forum 2014 wordt georganiseerd door de Nederlandse Ambassade te Belgrado in samenspraak met het Servische Ministerie voor Landbouw en Milieu (Directoraat Water), de Servische Kamer van Koophandel en NWP. Het actuele programma, informatie over de kansen voor de inzet van Nederlandse waterexpertise op de Servische markt en updates over het Forum zijn te vinden op de website.

NWP Contactpersoon: Suzanne Tietema, s.tietema@nwp.nl, 070 3043707. 

Contactpersoon Nederlandse Ambassade: Wouter Kruijver, wouter.kruijver@minbuza.nl, +381 11 2023 900.