NWP: Meer impact in
het buitenland

Water OS 4 van start: duurzame watercontacten

09/03/2018

Benieuwd naar de kansen en mogelijkheden in Bangladesh, Benin, Ethiopië, Ghana, Jemen, Kenia, Mali, Mozambique, Palestijnse gebieden, Rwanda en/of Zuid Soedan? Geef uw interesse door via de landensurvey, dan houden we u op de hoogte van relevante ontwikkelingen en kansen via de landenplatforms.

Het Water OS 4 programma is van start en biedt Nederlandse ambassades de mogelijkheid van ondersteuning door een Strategic advisor on Water (Kernadviseur Water), die ze in kunnen zetten bij het ontwikkelen en implementeren van hun waterprogramma. Bij die ontwikkeling en uitvoering betrekken zij actief, op basis van toegevoegde waarde, de Nederlandse watersector. Ook kennen zij het lokale netwerk en zorgen voor een duurzame koppeling tussen de lokale en Nederlandse watersector.
 
Voor 8 landen is een Strategic on Water (Kernadviseur) aangesteld en voor Mali staat een vacature open. Voor Jemen en Zuid-Soedan zijn nog geen kernadviseurs aangesteld. Zodra de veiligheidssituatie in deze landen het toelaat, worden ook hier kernadviseurs aangesteld.
 
Binnenkort stellen wij in deze nieuwsbrief de Kernadviseurs aan u voor. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met de betrokken landen coördinatoren van NWP. Sabrina Doetjes (Rwanda en de Palestijnse gebieden), Audrey Legat (Mali, Benin, Ghana), Annemarie Mastenbroek (Kenia), Maaike Feltmann (Ethiopië, Mozambique, Jemen, Zuid-Sudan) en Daniel van Dijk (Bangladesh).