NWP: Meer impact in
het buitenland

Zaken doen in de Balkan? Vul de sectorscan in!

08/07/2016

Heeft u interesse in het creëren of vergroten van de impact van uw bedrijf in de Balkan regio? Doe met ons mee en draag bij aan oplossingen voor de water uitdagingen in de Balkan! Laat uw ambities ten aanzien van de Balkan regio zien door deze vragenlijst in te vullen. Het doel van deze interessepeiling is het identificeren van de interesse van de sector en het selecteren van een focusland binnen de Balkan met de meeste potentie. 
Uw input zal onder andere bijdragen aan de collectieve aanpak om de exportpositie van Nederland te versterken en om succesvolle publiek-privaat georiënteerde partnerships tussen de Balkan en Nederland te ontwikkelen. 

De Nederlandse Topsector Water heeft ambitieuze doelen opgesteld om de impact van de Nederlandse watersector in het buitenland te vergroten. Europa wordt gezien als een belangrijke exportmarkt voor Nederland. Meer specifiek, de Balkan is geïdentificeerd als een opkomende markt. Tezamen met de grote water opgaves in de Balkan regio, zoals droogte en overstromingen, kunnen hier kansen voor de Nederlandse watersector ontstaan. Er zijn al enkele kennisinstellingen en adviesbureaus actief in deze regio op het gebied van delta- en stroomgebiedbeheer, maar er is meer nodig! 

Vanwege de opkomende markt en de kansen voor de sector heeft het recent gepresenteerde Partners voor Water programma 2016-2021 een apart project voor de Balkan geïdentificeerd voor de periode 2016-2017. De ambitie van het project is om interessante marktkansen voor de Nederlandse watersector in de Balkan regio te genereren. Om tot de juiste aanbod-markt analyse te komen hebben we echter input van de sector nodig. In dit kader zijn we nieuwsgierig naar de ambities van de Nederlandse watersector t.a.v. de Balkan. 

Heeft uw organisatie al lopende activiteiten in de Balkan of heeft uw organisatie in dit kader ambities? Dan kunt u deze kenbaar maken door deze vragenlijst in te vullen. Het invullen zal ongeveer 10 minuten van uw tijd kosten. De antwoorden zullen vertrouwelijk behandeld worden. 

Time to get down to (water) business in the Balkan!

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Inge de Weerd, Project Officer Europa, i.deweerd@nwp.nl, 070 304 3763.